U kunt zich rechtstreeks, op eigen initiatief bij ons aanmelden (bij voorkeur via e-mail of telefonisch).
Cliënten kunnen verwezen worden door een arts, collega hulpverlener of (gezins)voogd.
Let Op!! Een doorverwijzing van uw huisarts is niet meer nodig
In een eerste gesprek wordt samen met u gekeken waarom u bij de
adoptiepraktijk aanklopt en of u bij de praktijk aan het juiste adres bent.
Jongeren vanaf 12 jaar mogen ook deelnemen aan dit gesprek. Dit eerste gesprek kan, in uitzonderings gevallen, bij u thuis plaats vinden.
Op dit gesprek volgt een hulpverleningvoorstel. Dit voorstel wordt met u doorgesproken en pas na gezamenlijke
overeenstemming zal met het hulpverleningstraject worden gestart.
Dikwijls starten we met een psychodiagnostische screening. Na Intake en (screenende) diagnostiek volgt een behandelvoorstel. Samen bepalen we hoe we verder gaan.
Dat kan een vervolg binnen de praktijk betekenen, maar het kan ook zijn dat er andere hulp of
ondersteuning nodig is. Wanneer blijkt dat ik niet de juiste persoon ben om met u een (be)handelingstraject
in te gaan, zal ik u verwijzen naar een collega. Hierbij kunt u denken aan hulpvragen met als kern ernstig agressief, ernstig zelfbeschadigend gedrag, dan wel acute suïcidaliteit, en problematiek op het gebied van (v)echtscheidingsvraagstukken of ouderverstoting. Hier is specifieke expertise en/of meer en intensievere zorg voor nodig dan Adoptiepraktijk Storsbergen Bij behandeling binnen de praktijk, spreken we in principe drie sessies af.
Therapie is geen receptenboek, therapie is een proces waarin de cliënt (het kind samen met ouders) zelf zijn of haar weg ontdekt. De therapeut faciliteert het proces van de cliënt, is daarbij nieuwsgierig, betrokken, accepterend, afgestemd en aanwezig.
Als therapeut (bege)leidt en ondersteun ik de client in de unieke zoektocht naar betekenis en verwerking. Als dat lukt, ontstaat rust en een ervaren gevoel van veiligheid. Een ‘felt sense’ die later uitgedrukt kan worden in woorden. Die nieuwe ervaring die opgedaan wordt in de veilige en besloten plek van de therapiekamer, maakt dat wat (te) moeilijk was, rust of nieuwe betekenis krijgt en (eindelijk) draaglijk wordt. Zo dat er daadwerkelijk verandering is van gedrag, beleving en ervaring. Daarbij zet ik zo veel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde en in onderzoek bewezen methoden en middelen in, en schep ruimte voor de organiciteit van het therapeutisch proces.
Als blijkt dat de behandeling aan beider verwachting voldoet, gaan we -zo nodig- met vervolgsessies verder.
Voor diagnostiek en behandeling is het regulier tarief voor psychologische dienstverlening
verschuldigd.
Adoptiepraktijk Storsbergen werkt contractvrij. Contractvrij werken, betekent een optimale waarborg van uw privacy . U bepaalt samen met Adoptiepraktijk Storsbergen hoe uw behandeling vorm krijgt. De verzekeraar heeft geen enkele inhoudelijke invloed op de behandeling - niet op keuze van interventies, noch op de duur van de behandeling. Dit bepalen wij in overleg. Bij aanvang van de behandeling ondertekent u de privacy verklaring :in dit document staat dat er geen inhoudelijke diagnostische informatie aangeleverd wordt aan de zorgverzekeraar, gemeente of overheid of welke andere partij ook.